Kestävä rauha Somaliaan – Mikä on diasporan rooli?

Kirjoittajat

  • Outi Hakkarainen

Avainsanat:

Somalia, diaspora, kansalaisjärjestöt, kansalaisyhteiskunta, kehitysyhteistyö, media, rauha

Abstrakti

Kestävän rauhan rakentaminen ei ala siitä, kun konflikti ratkeaa tai sota päättyy rauhansopimukseen. Rauhan perustaa vahvistetaan tai murretaan läpi konfliktien. Avustustyöntekijät, kansalaisjärjestöt ja muut konfliktialueen toimijat vahvistavat tai heikentävät väistämättä, suoraan tai välillisesti, ihmisten välisiä jakolinjoja. Yhteiskunnan rakenteet elävät ja muotoutuvat murroksessakin.

Olen saanut elää rauhanomaisessa yhteiskunnassa, eikä minulla ole kokemusta konfliktialueilta. Olen kuitenkin saanut kuulla ja oppia ihmisiltä, jotka elävät tai toimivat konfliktialueilla tai ovat joutuneet lähtemään sodan alta pakoon. Toimitan Kepassa kirjaa kansalaisjärjestöjen roolista rauhan rakentamisessa. Kirja julkaistaan toukokuussa yhdessä Into Kustannuksen kanssa. Somalia on yksi teoksen viidestä esimerkkimaasta.

Tiedostolataukset

Julkaistu

2018-01-01

Viittaaminen

Hakkarainen, O. (2018). Kestävä rauha Somaliaan – Mikä on diasporan rooli?. Siirtolaisuus-Migration, 44(1), 10–12. Noudettu osoitteesta https://siirtolaisuus-migration.journal.fi/article/view/89595

Numero

Osasto

Artikkelit