Siirtolaisuusinstituutti 30 vuotta 1.8.2004

Kirjoittajat

  • Olavi Koivukangas

Abstrakti

Elokuun ensimmäinen viikko vuonna 1974 oli yhtä kaunis ja lämmin kuin tänä vuonnakin. Silloin Siirtolaisuusinstituutti aloitti toimintansa Turun vanhalla kasarmialueella olleessa tiilirakennuksessa. Toimintamme käynnistyi kahdessa pienessä työhuoneessa, jotka oli lastulevyin erotettu kirjastona ja luentosalina toimineen tilan nurkkaan. Siirtolaisuusinstituutin syntyyn vaikuttivat vahvasti professori Vilho Niitemaa, professori Jorma Pohjanpalo ja kouluneuvos Jussi Saukkonen, jotka ovat jo poistuneet keskuudestamme.

Pari vuotta myöhemmin instituuttimme sai neljä huonetta kasarmin päädystä, kun yleisen historian laitos muutti yliopistonmäelle. Muistan kaiholla silloista tilavaa ja kesällä viileätä työhuonettani, jonka ikkunoiden alla kukkivat kauniit ruusupensaat. Joskus sinne ahtautui bussilastillinen ihmisiä, joille kerroin Suomen siirtolaisuudesta ja sitä tutkimaan perustetusta Siirtolaisuusinstituutista.

Tiedostolataukset

Julkaistu

2004-09-01

Viittaaminen

Koivukangas, O. (2004). Siirtolaisuusinstituutti 30 vuotta 1.8.2004. Migration-Muuttoliike, 31(3), 2–4. Noudettu osoitteesta https://siirtolaisuus-migration.journal.fi/article/view/91720

Numero

Osasto

Pääkirjoitukset