Suomalais-thaimaalaisten parien ongelmat

Kirjoittajat

  • Hannu Sirkkilä

Abstrakti

Usein esitetty käsitys on, että kahden kulttuurin välisessä parisuhteessa puolisot päätyvät useammin eroon verrattuna siihen, jos puolisot ovat samasta kulttuurista. Tosin Breger ja Hill (1998, 2627) viittaavat tutkimuksiin, joiden mukaan erot näissä suhteissa johtuvat pikemminkin muista tekijöistä kuin kulttuurieroista. Kahden kulttuurin välisistä eroista tuleekin helposti automaattisia selityksiä, kun parisuhteen päättymistä tulkitaan.

Tässä artikkelissani tarkastelen thaimaalaisten naisten kanssa parisuhteessa olevien suomalaismiesten käsityksiä heidän parisuhteessaan ongelmia aiheuttavista asioista. Artikkeli perustuu tutkimukseeni (Sirkkilä 2005), jossa aineistona on ollut 18 sellaisen suomalaisen miehen kertomukset, jotka ovat tai ovat olleet parisuhteessa thaimaalaisen naisen kanssa. Kun tuon esille suoria lainauksia haastattelemieni miesten kertomuksista, käytän näissä lainauksissa pseudonyymejä.

Vuonna 2002 suomalaisten miesten solmimissa avioliitoissa thaimaalaiset naiset olivat neljänneksi yleisin ryhmä suomalaisten, venäläisten ja virolaisten naisten jälkeen (Suomen tilastollinen vuosikirja 2003, 130). Thaimaalainen vaimo oli tuona vuonna yhteensä 1321 suomalaisella miehellä (Heikkilä 2004, 4).

Tiedostolataukset

Julkaistu

2006-01-01

Viittaaminen

Sirkkilä, H. (2006). Suomalais-thaimaalaisten parien ongelmat. Migration-Muuttoliike, 33(1), 19–25. Noudettu osoitteesta https://siirtolaisuus-migration.journal.fi/article/view/91618

Numero

Osasto

Artikkelit