Australiansuomalaisten kirjoittajien erityispiirteitä

”Kirjoittaminen on minulle hyvää hotapulveria henkiseen päänsärkyyn”

Kirjoittajat

  • Maija-Liisa Punta-Saastamoinen

Abstrakti

Mitä miettii suomalainen siirtolainen Australiassa, kun suomalainen ja australialainen kulttuuri muuton jälkeen kohtaavat? Pään sisällä risteilee monia kysymyksiä: Kuka minä olen? Miksi olen täällä? Millaista minun elämäni on ollut ja on nyt? Millaista se olisi ollut, jos en olisi lähtenyt? Millainen tulevaisuus minua odottaa? Miten seuraava sukupolvi selviytyy täällä? Teinkö sittenkään oikein, kun lähdin? Olenko nyt onnellinen?

Moni australiansuomalainen siirtolainen on pohtinut näitä kysymyksiä mielessään, mutta yllättävän moni on päätynyt kirjoittamaan elämästään ja pohdinnoistaan. Millainen ihminen sitten kirjoittaa omasta elämästään ja miksi? Millaisia erityispiirteitä on esimerkiksi australiansuomalaisilla kirjoittajilla? Australiansuomalainen kirjallisuushan on syntynyt siirtolaisuuden kontekstissa, tilanteessa, jossa takana on uuteen kulttuuriin ja sen mukanaan tuomiin muutoksiin sopeutuminen ja toisaalta oman syntymämaan perinnön, arvojen, tapojen ja tottumusten arviointi uudesta näkökulmasta.

Tiedostolataukset

Julkaistu

2009-09-01

Viittaaminen

Punta-Saastamoinen, M.-L. (2009). Australiansuomalaisten kirjoittajien erityispiirteitä : ”Kirjoittaminen on minulle hyvää hotapulveria henkiseen päänsärkyyn”. Migration-Muuttoliike, 36(3), 10–17. Noudettu osoitteesta https://siirtolaisuus-migration.journal.fi/article/view/91288

Numero

Osasto

Artikkelit