Huuskosten etsintää Alma Matthewsin jalanjäljillä

Kirjoittajat

  • Walfrid Huskonen

Abstrakti

Walfrid Huskonen, nykyisin Normanissa Oklahomassa asuva, Evert ja Ida Huuskosen nuorin pojanpoika on syntynyt Andoverissa, Ohiossa vuonna 1941. Jo lapsena häntä kiehtoi sukulaisten puhuma suomen kieli. Walfrid on hyvin ylpeä suomalaisista juuristaan. 20-vuotiaana hänellä oli mahdollisuus opiskella lukukausi Lahden kansankorkeakoulussa Suomessa. Siitä saakka hän on pitänyt yllä ja kehittänyt suomen kielen taitojaan myös jatko-opinnoilla Indianan yliopistossa. Kontakteja Suomeen Wally on sukulaisten ohella pitänyt Suomi-Seuran, Suomi-Amerikka -yhdistyksen sekä Pohjois-Teksasin Suomi-koulun kautta.

Artikkelin on kääntänyt Walfrid Huskosen sukulainen Matti Kiiskinen. Kiiskinen on espoolainen diplomiinsinööri ja Huuskosten sukuseuran jäsen. Hän on syntynyt Huuskosten suvun synnyinseuduilla Vesannolla vuonna 1964. Sukunsa juurista kiinnostunut Matti Kiiskinen on pitänyt esitelmän Huuskosista siirtolaisina sukuseuran parlamentissa Siilinjärvellä vuonna 2011.

Tiedostolataukset

Julkaistu

2013-09-01

Viittaaminen

Huskonen, W. (2013). Huuskosten etsintää Alma Matthewsin jalanjäljillä. Migration-Muuttoliike, 40(3), 34–37. Noudettu osoitteesta https://siirtolaisuus-migration.journal.fi/article/view/89992

Numero

Osasto

Artikkelit