Maahanmuuttajan puolisona Suomessa – Narratiivinen tutkimus kestävistä monikulttuurisista avioliitoista

Kirjoittajat

  • Jaana Anglé

Abstrakti

Maailman globalisoituessa monikulttuuristen avioliittojen määrä kasvaa. Avioliittojen solmimiseen ja vaalimiseen liittyy paljon kulttuurisesti määräytyneitä piirteitä, ja niitä hahmotellaan ja koetellaan sellaisissa parisuhteissa, joissa puolisoilla on erilainen kulttuuritausta. Monikulttuuriset avioerot ovat esillä julkisuudessa, mutta vähemmälle huomiolle jäänevät sellaiset monikulttuuriset avioliitot, jotka ovat kestäneet vuosikausia, jopa vuosikymmeniä.

Artikkelin tarkastelun keskiössä ovat kestävät monikulttuuriset parisuhteet. Teksti pohjautuu väitöskirjatutkimukseen, jossa selvitetään pitkän monikulttuurisen parisuhteen kestävyyttä kuvaavia tekijöitä suomalaisen puolison näkökulmasta. Tutkimuksessa tarkasteltiin esimerkiksi millaisin vaihein monikulttuurinen avioliitto syntyy ja kehittyy sekä mitkä ovat sen pysyvyyttä kuvaavat erityispiirteet? Arjessa selviytyminen ja ristiriitojen selvittäminen ovat jokaisen parisuhteen koetinkiviä, mutta monikulttuurinen perusta luo erityisen haasteen avioliiton kestävyydelle.

Tiedostolataukset

Julkaistu

2014-12-01

Viittaaminen

Anglé, J. (2014). Maahanmuuttajan puolisona Suomessa – Narratiivinen tutkimus kestävistä monikulttuurisista avioliitoista. Migration-Muuttoliike, 41(4), 5–8. Noudettu osoitteesta https://siirtolaisuus-migration.journal.fi/article/view/89869

Numero

Osasto

Artikkelit