Australian siirtolaisuuden tutkimus - Koivukangas, Olavi (Migration-Muuttoliike, 1981)
Suomalaisia on asunut Australiassa jo 1800-luvun puolivälistä lähtien. Verrattuna laajaan Amerikan siirtolaisuuteen Australian suomalaisten lukumäärä on ollut pieni - vain 1000-200 henkeä aina 1950-luvun lopulle, jolloin Australian valtio alkoi maksaa matka-avustusta myös suomalaisille siirtolaisille. Tällä hetkellä Australian suomalaisten lukumäärä on noin 14 000