Katseet vuoteen 1992 - Koivukangas, Olavi (Migration-Muuttoliike, 1989)
Vuonna 1992 vietetään Kolumbuksen Amerikkaan saapumisen 500-vuotisjuhlaa. Genovalaisen merenkulkijan tavoitteena oli Espanjan kuninkaan toimeksiannosta purjehtia Intiaan, mutta hän saapuikin uudelle mantereelle.