Maahanmuuttajat, poliisi ja sosiaalityö yhteistyössä kohti parempaa kotoutumista

Kirjoittajat

  • Riikka Susi
  • Elli Heikkilä

Abstrakti

Artikkelissa käsitellään maahanmuuttajien, poliisin ja sosiaalityön välisiä hyviä käytäntöjä Suomessa. Esiteltäviksi tapauksiksi on nostettu Maahanmuuttajien neuvonta ja palveluohjaus ja Viranomaisyhteistyötä lähiöissä – esimerkkeinä Varissuo ja Hervanta. Hyvät käytännöt pohjautuvat Immigrants, Police and Social Work (IPS) -projektin tuloksiin. Turun ammattikorkeakoulu on ollut hankkeen koordinaattori ja Siirtolaisuusinstituutti yksi Suomen partnereista. Tutkimusaineiston perustana ovat haastattelut.

Maahanmuuttajien, jotka ovat ns. kolmansien maiden kansalaisia, määrä kasvaa Suomessa vuosi vuodelta. Yhteiskunta muuttuu yhä monikulttuurisemmaksi ja tämä näkyy myös viranomaistyössä. Esitetyt hyvät käytännöt osoittavat, että Suomessa on jo löydettävissä maahanmuuttajien, poliisin ja sosiaalityön välillä yhteistoimintaa. Näiden tahojen yhteistyö on tärkeää ennaltaehkäisevässä toiminnassa. Viranomaispuolella on myös jo joitakin maahanmuuttajataustaisia poliiseja ja sosiaalityöntekijöitä, joilla on kulttuurintuntemusta, mistä on hyötyä maahanmuuttajatyössä. Kolmas sektori viranomaisten ohella on arvokas toimija auttamaan maahanmuuttajia kotoutumisessa Suomeen.

Tiedostolataukset

Julkaistu

2011-06-01

Viittaaminen

Susi, R., & Heikkilä, E. (2011). Maahanmuuttajat, poliisi ja sosiaalityö yhteistyössä kohti parempaa kotoutumista. Migration-Muuttoliike, 38(2), 14–22. Noudettu osoitteesta https://siirtolaisuus-migration.journal.fi/article/view/90616

Numero

Osasto

Artikkelit