Suomen siirtolaisuustutkimus ja inkeriläiset

Kirjoittajat

  • Ismo Söderling

Abstrakti

Otsakkeeseen liittyen esitetään aluksi lyhyt käsitemääritys: siirtolaisuus on rajat ylittävää muuttoliikettä. Jos otsaketta noudatettaisiin kirjaimellisesti, silloin inkeriläisyyteen liittyvä maan sisäinen muuttoliike jäisi tarkastelusta pois. Tällaista rajausta ei ole syytä tehdä, sillä on selvää, että inkeriläisten ja yleensäkin Suomeen muuttajien maan sisäiset muutot ovat jatkossa tutkimuksen keskiössä (vrt. Sjöblom-Immala 2012).

Artikkelissa tarkastellaan inkeriläisyyteen liittyvää nykyistä ja tulevaa tutkimusta. Tämän mukaisesti tarkastelussa keskitytään sellaiseen inkeriläisiä koskevaan tutkimukseen, joka on toteutettu Suomessa 1990-luvun alusta lähtien. Kyse on siis ajasta, jolloin nykyinen paluumuutto on vallinnut. Inkeriläisiä koskeva tarkastelu keskittyy Suomessa valmistuneeseen tutkimukseen. Siten esimerkiksi Venäjällä tai Ruotsissa tehty alan tutkimus ei ole tarkastelun piirissä.

Tiedostolataukset

Julkaistu

2012-12-01

Viittaaminen

Söderling, I. (2012). Suomen siirtolaisuustutkimus ja inkeriläiset. Migration-Muuttoliike, 39(4), 51–54. Noudettu osoitteesta https://siirtolaisuus-migration.journal.fi/article/view/90060

Numero

Osasto

Artikkelit